понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Попоски се сретна со претставници на ОБСЕ

poposki_obseee

Последни вести

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски, оствари средба со група на амбасадори акредитирани при ОБСЕ во Виена од САД, Турција, ЕУ и Данска.

За време на средбата министерот Попоски ги информира соговорниците за политичките предизвици со кои се соочува Република Македонија, истакнувајќи дека тие мора да се решат во правни, институционални и политички процеси во согласност со уставниот поредок и воспоставените начела на демократија и владеење на правото.

Воедно, беше истакнато дека сите политички чинители треба да се однесуваат одговорно, со цел надминување на актуелната политичка состојба.

Најчитани вести