Македонија

Попоски во официјална посета на Унгарија

Попоски во официјална посета на Унгарија

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска ќе престојува во официјална посета на Унгарија, на покана на неговиот колега, унгарскиот министер за надворешни работи и трговија, Петер Сијарто.

Покрај со домаќинот, Попоски ќе оствари средба и со спикерот на унгарскиот Парламент, Ласло Ковер, а ќе има и излагање во Унгарскиот институт за надворешни работи и трговија за важноста на интеграцијата на земјите од Балканот во Европската унија.

Посетата се совпаѓа со одбележувањето на 20 години од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Република Македонија и Унгарија.