петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 31

Поповски ќе се обрати на парламентарната конференција на ПС на ОБСЕ

Конференцијата завршува утре кога ќе се дебатира за Подобрување на управувањето со меѓународната миграција врз основа на човековите права.

popovski-otcet-2

Последни вести

Развојот на демократските институции и човековите права во ЈИЕ и улогата на ОБСЕ е темата за која денеска ќе дебатираат учесниците на Есенската сесија на Парламентарното собрание на ОБСЕ, која се одржува во Скопје.

 

Главен говорник на денешната сесија е министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Поповски, а во рамките на сесијата ќе се одржи и тркалезна маса со шефовите на мисиите на ОБСЕ во Македонија, Албанија, БиХ, Косово, Црна Гора и во Србија.

Конференцијата завршува утре кога ќе се дебатира за Подобрување на управувањето со меѓународната миграција врз основа на човековите права.

Есенската сесија на Парламентарното собрание на ОБСЕ 2016 започна вчера, а темата на Парламентарната конференција е „Зајакнување на мерките за градење доверба и добро владеење во регионот на ОБСЕ“. Учествуваат околу 350 претставници на 57 парламенти и други теле на ОБСЕ и други организации.

Најчитани вести