Магазин

За станот да изгледа попространо: Пруги на ѕидот за мал простор

За станот да изгледа попространо: Пруги на ѕидот за мал простор

Ако сакате вашиот мал стан да изгледа попространо отколку што е, обидете со некои од наведените трикови и решенија, за визуелно да го направите просторот поголем и покомотен.

Основното правило во уредувањето на малиот простор е да ги избегнувате темните бои на ѕидовите и таванот. Потрено е да изберете светли, топли, бои што на просторот ќе му овозможат да дише. Определете се за најсветлите нијанси од вашите омилени бои, како за ѕидовите, така и за таванот и побегнете од едноличната бела боја.

Доколку сте љубител на јаки бои и не сакате да се откажете од нив, ограничете ја нивната примена само на еден ѕид што ќе го обоите во зелена боја.

Запомнете: Колку просторот е посветол, толку изгледа поголемо

Низок таван

Во ваков простор се препорачуваат вертикални широки пруги во боја. Исто така треба да се води сметка и за видот на осветлуваењето: светлото насоченио кон таванот исто така ќе даде впечаток за повисок простор.

Тесен и долг простор