Крими хроника

Поради цистерна што испушта плин, во прекин железничкиот сообраќај на Табановце

Поради цистерна што испушта плин, во прекин железничкиот сообраќај на Табановце

Од 04.00 часот утрово во прекин е железничкиот сообраќај на ЖС –  ГП Табановце.

Како што информираат од МВР, причина за прекинот на железничкиот сообраќај на тој дел од пругата е тоа што на Железничката Станица Табановце од Република Србија во Република Македонија  влегол товарен воз со композиција од 16 вагони, од кои шест вагони се цистерни со плин, и од еден вагон цистерна забележано било дека испушта плин со што е загрозена безбедноста.