Свет

Поради невреме 200.000 домаќинства во Канада останаа без струја

Поради невреме 200.000 домаќинства во Канада останаа без струја
Поради невреме 200.000 домаќинства во Канада останаа без струја

Околу 200 илјади домаќинства останаа без струја во западната провинција на Канада, Британска Колумбија, поради бура, проследена со урагански ветрови и пороен дожд, објави МИА.

Невремето го погоди јужниот дел од провинцијата, меѓудругото и Ванкувер, мегаполисот на Британска Колумбија.

На одредени места во Канада брзината на ветерот достигна 117 километри на час.

Стотици дрва се откорнати. Прекинатите се електричните линии, а нанесена е материјална штета на десетици автомобили и на станбени згради.

 

kanada1