Секс

Поради овие нешта мажите збеснуваат од љубомора

Поради овие нешта мажите збеснуваат од љубомора

Психолозите се согласуваат дека несигурноста е една од најчестите причини за љубомора. Но, без оглед на тоа колку човекот има самодоверба, неколку „класични“ женски потези може да го разбудат „посесивниот“ Кристијан Греј.

Флерт со други мажи

Играњето со косата и испакнувањето на усните се само дел од добро познатите движења од заводливиот арсенал на секоја жена. Флертувањето може да биде сосема безопасен чин за забава, но ако така се однесувате со мажите пред вашиот партнер, имајте на ум дека тој нема да биде задоволен.

Смеење на туѓите шеги

Ако нешто е смешно, ќе се насмеете, што е сосема нормална реакција. Можеби не размислувате за тоа дали тоа е шега на маж или жена, но вашиот партнер дефинитивно ќе го забележи полот на мајсторот за шеги. Особено ако често му спомнувате колку ги сакате неговите шеги и хумор, а духовитоста ја сметате за привлечен квалитет кај посилниот пол.

Обожавање машки ѕвезди

На вашите пријателки веројатно им е симпатично кога ќе се претворите во тинејџерка додека говорите за некој од фраерите во Холивуд, но вашето момче не сака да слуша пофалби за другите мажи без разлика на тоа што тој живее на другиот крај на светот.

Спомнувањето на имињата на машките колеги

Тој сака да ги слушне деталите од вашиот бизнис живот, но не реченици како „Тој денес кажа добра шега!“. Ако ги споменувате машки колеги во позитивно светло, користете го нивното целосно име, или кажете „Иван од работа“ за да се намали интензитетот на „блискост“.

Допишување со други мажи

Размената на пораки…