Македонија

Поради сообраќајка пренасочен сообраќајот на патот Куманово-Скопје

Поради сообраќајка пренасочен сообраќајот на патот Куманово-Скопје

На останатите државни патишта сообраќајот се одвива тековно во зимски услови по претежно влажни коловози, а на осојничавите места во западниот дел од државата наместа има остатоци од кашест снег.

На возачите им се препорачува внимателно возење и прилагодување на брзината кон условите на патот.