Крими хроника

Поранешниот градоначалник на Центар Жупа украл над 30.000 евра

Поранешниот градоначалник на Центар Жупа украл над 30.000 евра

Поранешниот градоначалник на Центар Жупа додека бил на власт од  земал пари од жителите и си ги ставал во џеб.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека против 55-годишниот Н.Ш. од село Голем Папрадник-Центар Жупа, поранешен градоначалник на општина Центар Жупа е поднесена кривична пријава бидејќи додека бил на власт крадел од пари од жителите на општината.

Според информациите од полицијата, пријавениот како градоначалник во периодот 2004-2009 година за изградба и реконструкција на патишта и канализациска мрежа од жителите на Центар Жупа зел на рака вкупно 30.700 евра и истите не ги внел на жиро-сметката на општината, задржувајќи си ги за себе.