понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 60

Поранешните професионални војници ќе потпишат договор за вработување

vojska-arm

Последни вести

Поранешните професионални војници во Армијата на Република Македонија утре со министерот за одбрана Зоран Јолевски ќе потпишан договори за вработување.

-Согласно одлуката на Владата на Република Македонија вработени ќе бидат поранешните професионални војници чиј професионален договор за служба во АРМ завршил со навршување на старосната граница од 35 односно 38 години, а врз основа на Законот за служба во АРМ поднесоа барања за вработување најдоцна до крајот на јануари оваа година, информираат од Министерството за одбрана.

Најчитани вести