понеделник, 24 април 2017  |  Вести денес: 39

Порно филмовите им прават проблеми на мажите

Истражувачите велат дека работата не е во тоа дека треба да се престане со мастурбација и гледање на порно филмови, туку укажува на тоа дека претерувањето може да има последици по реалниот сексуален живот.

1220795_05aefead272bc2308f1944c3acc34d5b_640x640

Поврзани вести

Гледањето порно филмови може лошо да влијае на потенцијата на мажите кога треба да дојде до сексуален однос, покажало едно истражување.

Имено, за време на маструбација додека гледате порно филмови, вашата потсвест мисли дека навистина имате сексуални односни и реагира со лачење на допамин. Работата е во тоа што вам ви е овозможено да ја промените сцената или филмот, секогаш кога возбудата ќе ви опадне.

Од друга страна, гледањето на порно филмови не ги сумира сите аспекти од вистинското водење на љубов. Допирот, мирисот и емотивното поврзување се целосно исклучени, па може да ги збуни мажите кога ќе се најдат во реална ситуација, иако тоа не им е прв пат.

Истражувачите велат дека работата не е во тоа дека треба да се престане со мастурбација и гледање на порно филмови, туку укажува на тоа дека претерувањето може да има последици по реалниот сексуален живот.

Најчитани вести