Македонија

Со поставување кош УМС Ново Село го презентира проектот за изградба на 150 игралишта за уличен баскет

Со поставување кош УМС Ново Село го презентира проектот за изградба на 150 игралишта за уличен баскет

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ од ОК Ново Село во соработка со градоначалникот на општина Ново Село, Блажо Велков, со поставување на кош и одбележување на терен за улична кошарка го промовираше проектот на Владата на Република Македонија за изградба на 150 игралишта за уличен баскет ширум државата.

novo-selo-ulicen-basket1-640x384

Настанот кој денеска се случува е резултат на барањето на младите спортисти кое беше упатен од нас за поставување на нова спортска опремано и изразување на нашата силна желба и Ново Село да се најде на мапата за поставување на едно од најавените 150 Street-баскет игралишта. Што се однесува до вложувањето во спортската инфраструктура вредно е да се напомене дека Владата на Република Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ досега има крупни инвестиции во општина Ново Село. Пример за тоа е спортската сала „Христо Татарчев“ која е мултифункционална и комплетно опремена, двојното тениско игралиште „Лидија“ кое е исто така комплетно опремено и осветлено и повеќенаменското игралиште во населеното место Мокриево кое е исто така опремено и осветлено. УМС како протагонист во креацијата на младинската политика и во иднина ќе продолжи да ги артикулира барањата и потребите на сите млади луѓе од општина Ново Село, истакна претседателот на УМС од ОК Ново Село, Петар Марков.

novo-selo-ulicen-basket6

Од УМС Ново Село најавуваат работно лето и низа активности кои ќе се одвиваат на територијата на целата општина.

novo-selo-ulicen-basket4-640x853 novo-selo-ulicen-basket2-640x853