сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 2

Потпишан договор за втората фабрика на Џонсон Контролс

Нова фабрика во Струмица и вработување за 1.500 лица. Американската компанија Џонсон Контролс денес го потпиша договорот со македонската Влада за изградба на втора фабрика.

jonson-dogovor-1

Поврзани вести

Нова фабрика во Струмица и вработување за 1.500 лица. Американската компанија Џонсон Контролс денес го потпиша договорот со македонската Влада за изградба на втора фабрика.

jonson-dogovor-2

Во присуство на премиерот задолжен за спроведување на изборите Емил Димитриев, вицепремиерот Владимир Пешевски и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, договорот го потпишаа директорот на компанијата Вили Ван-Лој и директорот на ТИРЗ Виктор Мизо.

Хајфт: Успешната соработка со Владата во Македонија низ изминатите години го отвори патот за следните чекори

Генерален директор Питер Хајфт, истакна дека две години по претходна инвестиција повторно се тука, што е потврда за нивниот успех и доказ дека се на вистинското место.

Успешното развивање на фабриката и успешната соработка со Владата во Македонија низ изминатите години го отвори патот за следните чекори. Нам ни е особено драго што моежеме да објавиме дека ќе ја градиме нашата втора фабрика во Македонија во слободната индустриска зона во Струмица и ќе го продолжиме позитивниот развој во државата, вели генералниот директор на компанијата.

jonson-dogovor-3

Веќе се вработени 130 лица од кои дел се испратени на обука, а до крајот на годината се очекува вработување на уште 500 лица. Компанијата за неколку месеци ќе започне да работи како браунфилд инвстиција, а на пролет идната година ќе се отвори новоизградената фабрика кога ќе биде реализирана и бројката од 1.500 вработувања.

Особено нè…

Најчитани вести