Македонија

Потврдено, нема ебола во Македонија

Потврдено, нема ебола во Македонија

Од Министерството за здравство информираат дека според податоците добиени од лабораторијата во Хамбург, пациентот од Велика Британија не починал од ебола.

Истовреме донесена е и одлука за прекин на карантинот во хотелот каде што престојуваше Британецот, но и на Клиниката за инфективни болести.

Следно е аутопсија на телото на починатиот за да се утврди точната смрт на пациентот.