четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Повеќе нема „заклучување на љубовта“ на парискиот мост

katanci

Последни вести

Романтичните души од денеска па натаму нема да можат да поставуваат катанци како залог на љубовта на проучениот мост во Париз, „Point des Arts“, бидејќи е воведена забрана.

Имено љубовните двојки со години на оградата на мостот, поставуваа катанци испишани со своите имиња, а клучевите ги фрлаа во Сена, за да нивната љубов трае вечно.

Од денеска па до крајот на неделата ќе биде спроведена акцијата „отклучувања“ на мостот Уметност, каде ќе бидат отклучени сите катанци, а која ќе биде пропратена со уметнички перформанс кој ќе трае до крајот на летото.

Најчитани вести