Балкан

Повеќе од 27.500 Хрвати 6 месеци не земале плата

Повеќе од 27.500 Хрвати 6 месеци не земале плата

Податоците на Даночната администрација во Хрватска покажуваат неверојатни резултати.

Вкупно 7.461 работодавец кои вработувале над 27.500 лица не им ги исплаќале платите на своите вработени во периодот од јануари до јуни.

Список со овие работодавци е објавен на интернет страната на Даночната администрација.

Списокот е актуелизира секоја недела, а прв пат беше објавен на 15-ти јули.