понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Повеќе од половината Хрвати сакаат да се воведе еврото

evro

Последни вести

Нешто повеќе од половина Хрвати, 53 отсто, се изјаснија за воведување на еврото, покажува новото истражување на Евробарометар, спроведено во седум земји надвор од еврозоната.

Истражувањето е спроведено во Хрватска, Бугарија, Чешка, Унгарија, Полска, Романија и Шведска.

Истражувањето не ги опфати Велика Британија и Данска, кои според договорот имаат трајна исклученост од учество во заедничката валута.

Најчитани вести