Македонија

Повеќе општини утре без струја

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје информира дека утре, среда, без електрично напојување ќе останат повеќе општини во Скопје.

Ова се улиците каде корисниците нема да имаат електрична енергија:

• во време од 07:30 до 13:00 часот корисниците од с.Батинци ул: 5, 6 7 и 8, ( општина Студеничани )
• во време од 09:00 до 15:00 часот корисниците од с.Грчец улици 1, 2, 3, 4 и 5, ( општина Сарај ) , ул.Димче Мечето и дел од ул.Волт Дизни (општина Шуто Оризари), дел од с.Студеничани ,(опшина Студеничани)
• во време од 10:00 до 13:00 часот корисниците од Бул.Теодосиј Гологанов број 193 и 196 ,( општина Карпош )
• во време од 07:00-07:45 часот корисниците од Оптима, Ролопласт, Феликс, ФудБазар, Чеза Комерц, мотел Белви, нас.Белви, Виор Белви, Вичишки, Макпетрол, ДХЛ, Винекс и околните објекти, (општина Илинден)
• во време од 08:00-12:00 часот корисниците од ул.Перица Савељиќ, (општина Центар)
• во време од 06:20-07:00 часот корисниците од Бела Земја, дел од с.Кадино, Кратер, Бета Шпед, Мак Инвест, дел од с.Марино, (општина Илинден)
• во време од 08:30 до 14:30 часот корисниците од дел од ул.ХоШиМин, (општина Бутел)