Македонија

Повеќе скопски села утре без струја

Повеќе скопски села утре без струја

Поради технички зафати што ќе ги вршат екипи на ЕВН Македонија АД, утре ќе биде прекинато снабдувањето со струја во неколку села во Скопско и на некои улици во главниот град.

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје известува дека утре без струја од 8 до 15 часот ќе бидат корисниците од  ул. 510, ул. 511, ул. 1471 и дел од ул. Перо Наков.

Од 8.30 до 13 часот, без струја ќе бидат корисниците од улиците Лазо Москов и Тале Христов.

Од 9 до 15 часот струја ќе немаат корисниците од   с. Танушевци, с. Малино и  с. Брест и корисниците од ул. Козле бр. 8.

Струја од 9 до 16 часот ќе немаат корисниците од с. Дивље, с. Сушица, с. Чифлик и с. Живиње.