четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Повик за закуп на државно земјиште во Џумајлија

zemjodelstvo

Последни вести

Повик за закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост во Џумајлија, со површина од 4.435 хектари утре ќе објави Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).

Целта е заинтересираните компании да достават писмо за интерес за инвестирање во земјоделскиот сектор.

Компаниите треба да достават бизнис план со износ на вкупните инвестиции, опис на применетите технологии, спецификација на механизацијата и планираниот број вработени по години.

– За да се идентификуваат заинтересирани страни, ги покануваме потенцијалните инвеститори да достават писмо за изразување на интерес. Писмото треба да биде доставено до Министерството за земјоделство, во електронска форма, до 22 април годинава, соопштуваат од МЗШВ.

Писмото за изразување интерес треба да содржи профил на компанијата (вклучувајќи сопственичка структура, преглед на финансиски извештаи за последните три години, и краток опис на бизнис планот).

Најчитани вести