четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Поволните услови за водење бизнис отвараат нови можности за домашните компании

Се отвора поголем простор за реализација на нови деловни потфати од страна на домашните стопанственици, благодарение на поволните услови за водење бизнис, ниските царини и даноци, низата поволности за домашните компании и поддршката преку евтините кредити.

Rabota_640px_03

Поврзани вести

Се отвора поголем простор за реализација на нови деловни потфати од страна на домашните стопанственици, благодарение на поволните услови за водење бизнис, ниските царини и даноци, низата поволности за домашните компании и поддршката преку евтините кредити.

Македонските бизнисмени отвораат нови фабрики, се вработуваат работници, се намалува невработеноста, се освојуваат странските пазари и се зголемува извозот, се влијае на динамизирање на економските текови, пишува Лидер.

Домашниот бизнис го презема приматот

Како што наведува порталот, подобрените услови за стопанисување, признати и од релевантните меѓународни финансиски институции, во изминатиов период резултираа со серија нови инвестиции од страна на домашните стопанственици.

Компанијата…

Најчитани вести