Македонија

Повреден е рудар во рудникот „Злетово“

Повреден е рудар  во рудникот „Злетово“

Доцна синоќа, повреден е рудар во рудникот за олово и цинк „Злетово“ кај Пробиштип, објави Канал 5

 Рударот е од Кратово и има 38 години. Тој прво бил пренесен во клиничката болница во Штип, но поради сериозноста на повредите е префрлен во Ургентниот центар во Скопје.