Свет

Повредени 20 затвореници и два чувари во затвор во САД

Повредени 20 затвореници и два чувари во затвор во САД

Двајцата чувари и осум затвореници се хоспитализирани во болницата на затворот „Кук Каунти“, додека останатите се полесно повредени.

Во три различни оддели во затворот избила тепачка а истрагата е во тек.