Македонија

Повторно регистриран земјотрес во Скопје

Повторно регистриран земјотрес во Скопје

Земјотрес со  Рихтерова локална магнитуда од 1.9 беше регистриран и попладнево во 16 часот и 28 минути, исто така во Скопското епицентрално подрачје.

Земјотресите се регистрирани од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Штип, Валандово, Битола, Охрид и Крушево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија.