Македонија,Крими хроника

Пожар во Штип, повредени двајца пожарникари

Пожар во Штип, повредени двајца пожарникари

Пожар избувнал вчера во стан на улицата „Сутјеска“ во Штип.

Во пожарот изгорела целата покуќнинина.

При гаснењето на пожарот со изгореници од втор степен на лицето и шаките се здобил  еден пожарникар, додека пак на еден полициски службеник поради труење со јаглероден диоксид му била укажана лекарска помош во КБ-Штип,  по што е пуштен на домашно лекување.

е изгаснат од страна на екипа од ТППЕ-Штип.

Причината за предизвикување на пожарот и материјалната штета дополнително  ќе биде утврдена.