петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 17

Пожар во зграда во Прилеп – Станарите евакуирани преку балкони

Од се уште неутврдени причини голем оган избил во влезот на зградата на улица „Браќа Ламески“ во Прилеп и почнал да се шири нагоре, пренесува Канал 5. Станарите во зградата биле евакуирани преку балконите и од покривот.

pozar2

Поврзани вести

Од се уште неутврдени причини голем оган избил во влезот на зградата на улица „Браќа Ламески“ во Прилеп и почнал да се шири нагоре, пренесува Канал 5. Станарите во зградата биле евакуирани преку балконите и од покривот.

Брзата интервенција на пожарникарите не дозволила да дојде до катастрофа, бидејќи постоела опасност голем број од станарите да се задушат, зашто немало можност да се извлечат преку влезот, што горел.

Станарите во паника почнале да се качуваат на горните катови или на покривот, од каде што пожарникарите ги евакуирале со скали.

Интервенцијата за гаснење била пролонгирана зашто во зградата се уште имало струја, па морало да се почекаат единиците на ЕВН да ја исклучат електричната енергија.

На самото место биле ангажирани три противпожарни возила, како и три возила на итната медицинска помош кои им помагале на евакуираните и им правеле превентивни лекарски прегледи поради вдишаниот чад.

Нема повредени во пожарот, а се утврдуваат причините за неговото избивање.

Првичните претпоставки се дека станува збор за неисправна електрична инсталација.

Најчитани вести