Балкан

Пожар беснее на Пелопонез

Пожар беснее на Пелопонез

Голем шумски пожар од вчера беснее во централниот дел на Пелопонез. Поради силниот ветер стихијата брзо се проширила и стигнала до неколку населелни места. Населениете места зафатени од пожарот се евакуирани.

Пожарникари и авиони се испратени со населбата Ватија, која се наоѓа во областа Мани каде што со пожарот е зафатена нискостеблеста шума.