Македонија,Крими хроника

Пожар во Кичево, изгоре маж

Пожар во Кичево, изгоре маж

Во пожарот кој утринава избувна во куќа во населба Иванидол во Кичево, покрај големата материјална штета на објектот, изгоре и еден маж, кој во тоа време се наоѓал во сопствената куќа каде што живеел сам, пишува Нова Македонија.

Од ППБ Кичево интервенирале со две противпожарни возила, пожарот е целосно изгаснат, но од огнената стихија неможел да се спаси и човекот кој изгорел во куќата.

Според првичната проценка, материјалната штета од пожарот изнесува околу 900.000 денари, објави весникот.

На самото место излегле увидни екипи од МВР и од ОС Кичево, кои по дополнителната истрага ќе утврдат кои се причините за пожарот и за смртта на мажот.