Магазин

Позлатениот клавир на Елвис Присли на продажба

Позлатениот клавир на Елвис Присли на продажба

Оној кој сака да го има позлатениот клавир на легендарниот Елвис Присли треба да одвои најмалку 446 илјади евра.

Клавирот и го купил „кралот“ на својата мајка и во ноември ќе биде на аукција во Лос Анџелес. Тој моменто е изложен во музејот во Нешвил во Тенис.

По смртта на неговата мајка, сопругата на Елвис Присли го позлатила клавирот како подарок за нивната прва годишнина од бракот.