петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Познат идентитетот на пијаните доктори од гевгелиската болница

Отказот за нив почна да важи од вчера и е донесен како дисциплинска мерка согласно членот 186 став 1 алинеа 13 и членот 26 став 2 од Законот за здравствена заштита по добиените анализи за присуство на алкохол во нивната крв.

Познат идентитетот на пијаните доктори од гевгелиската болница

Познат идентитетот на пијаните доктори од гевгелиската болница

Последни вести

Анестиолозите д-р Томчо Ванчев и д-р Зоран Јовановски добија отказ од работното место бидејќи пред 2 дена, во алкохолизирана состојба работеле како анестезиолози во болницата во Гевгелија кога почина родилка и нејзиното бебе.

Информацијата до медиумите ја испрати ВД Директорот на ЈЗУ Општа болница Гевгелија.

Отказот за нив почнa да важи од вчера и е донесен како дисциплинска мерка согласно членот 186 став 1 алинеа 13 и членот 26 став 2 од Законот за здравствена заштита по добиените анализи за присуство на алкохол во нивната крв.

Најчитани вести