петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Познато скопскo кафуле казнето заради гласна музика

Општина Центар ги повикува граѓаните да пријават бучава од кафе-баровите и кафеаните кои се наоѓаат на територијата на општината.

Познато скопскo кафуле казнето заради гласна музика

Познато скопскo кафуле казнето заради гласна музика

Последни вести

Инспекциските служби, по пријава од граѓаните, извршија редовен надзор и констатираа дека максималното дозволено ниво на бучава по 23:00 часот од 45 децибели го надминува „Интермецо Кафе“, соопшти Општина Центар.
OMIS-NIGHT-040res-640×350

При последната контрола се посетени и други локали, но по мерењата на оластена компанија не е констатирано надминување на 45-те дозволени децибели, велат од таму.

„Надлежните од општината ќе издадат платен налог од 500 евра за правното лице и 150 евра за одговорното лице. Доколку казната не се плати, ќе се поднесе прекршочна пријава“, се наведува од соопштението.

Општина Центар ги повикува граѓаните да пријават бучава од кафе-баровите и кафеаните кои се наоѓаат на територијата на општината.

Најчитани вести