сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Продадени 17 парцели во индустриската зона „Црвени брегови“ кај Неготино

parceli

Последни вести

Продадени се 17 градежни парцели во индустриската зона Неготино кај неготинското село Црвени Брегови.

– На последното  јавно наддавање организирано од страна на стручните служби при локалната самоуправа Неготино,  по електронски пат се продадоа и преостанатите 7 градежни парцели на површина од 8 хектари, со што сите понудени парцели лоцирани во индустриската зона Неготино кај Црвени Брегови со намена за Г-2 лесна индустрија и Г-4 стоваришта, се продадени, соопштија од општината.

На предходно одржаните 2 јавни наддавања се продадоа вкупно 10 градежни парцели на површина од 16 хектари, што значи продадени се сите понудени 17 парцели на вкупна површина од околу 24 хектари.

– Со оглед на одличната местоположба на индустриската зона, огромниот интерес за купување на градежните парцели беше очекуван, имајќи предвид дека зоната се наоѓа во централното подрачје на нашата држава, со автопат и регионален пат во непосредна близина, како и железничка пруга, посочуваат од локалната самоуправа.

Се очекува по добивањето на неопходните  градежни дозволи, инвестирањето да започне во текот на наредната година.

Најчитани вести