Балкан

Пратеничка во СМС до премиерот: „Ве бакнуваме и ве сакаме“

Пратеничка во СМС до премиерот: „Ве бакнуваме и ве сакаме“

Репортерите на српскиот весник Блиц улови како пратеничка на владејачката Српска напредна партија му пишува порака на премиерот на земјата, Александар Вучиќ. На крајот од пораката пратеничката Билјана Илиќ Стошиќ му напишала „Ве банкуваме и ве сакаме, Вашата пратеничка“.

Пораката пратеничката ја испратила за време на седницата на општинскиот совет на Крагујевац на која се решавало за разрешување на градоначлникот Верољуб Стевановиќ – Верка.

a

Стошиќ не е член на советот на Крагујевац, туку на државното Собрание, а присствувала како член на Одборот за правосудство, државна и локална самоуправа.