недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Пратеници да го следат примерот на Столиљковиќ и да донираат за поплавените региони

ivan-stoiljkovic-dpsm

Последни вести

Пратеникот Иван Стоиљковиќ од Демократска партија на Србите во Македонија ја донираше целата своја плата за помош на поплавените региони во Македонија.

Тој вели дека знае како му било на неговиот народ минатата година и затоа се решил на ваков чекор.

Македонските пратеници земаат по повеќе од 1.000 евра плата. Ако се има предвид дека имаме 123 пратеници, сумата која би се собрала од нивните донации би била значителна помош за поплавените региони, особено ако се знае дека со телефонските донации, толку пари не може да се соберат за цела една недела.

Затоа, ги повикуваме пратениците да ја покажат својата хуманост и да го следат чекорот на својот колега.

Најчитани вести