четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Пратениците ќе расправаат за екстерното тестирање

Продолжува 67. Седница во Собранието на Република Македонија. Пратениците меѓу другото ќе расправаат и за екстерното тестирање.

Во Собранието денеска седници на четири собраниски комисии

Во Собранието денеска седници на четири собраниски комисии

Поврзани вести

Продолжува 67. Седница во Собранието на Република Македонија. Пратениците меѓу другото ќе расправаат и за екстерното тестирање.

Пратениците ќе расправаат за екстерното тестирање

Пратениците ќе расправаат за екстерното тестирање

 

На дневен ред на седницата се предлог-законите за изменување на законите за основното образование, за средното образование и за наставници во основните и средните училишта, во прво читање, поднесени од пратениците од СДСМ.

На предлог на опозициските пратеници треба да се расправа и за предлог законите за изменување на законите за минимална плата, за буџетите  во прво читање, како и за Информацијата за проблемот со се поголемото иселување,особено на младите од Република Македонија.

Најчитани вести