Колумни

Предавство како во 2001 година

Предавство како во 2001 година

СЕКОЈА ЧЕСТ И ПОКЛОН ПРЕД МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ ВО СОБРАНИЕТО ВО ЧЕТВРТОК ВЕЧЕРТА, КОИ ХРАБРО СЕ СООЧИЈА СО ШОК-БОМБИТЕ И ФИЗИЧКИТЕ РЕПРЕСИИ НА ШИПТАРСКАТА ПОЛИЦИЈА! ТАМУ ВНАТРЕ, ВИДОВ ДЕКА ШАНСА ЗА МАКЕДОНИЈА ПОСТОИ И ТАА ШАНСА СЕ „ОБИЧНИТЕ“ МАКЕДОНЦИ, А НЕ ПОЛИТИЧКИТЕ ИЗМЕЌАРИ.

Прво – Предавството кон Република Македонија од страна на СИТЕ ПАРТИСКИ ГАРНИТУРИ почна на самиот почеток при осамостојувањето од 1991 година и продолжува до ден-денес. ПОВТОРУВАМ, НА СИТЕ ПАРТИСКИ ФУНКЦИОНЕРИ И НАВОДНИ ЛИДЕРИ.

Второ – Очигледноста кон финалноста на тоа предавство започна во зимата од 2015 година со АКТИВНОТО СОУЧЕСТВО НА ТОГАШНИОТ ПРЕМИЕР ГРУЕВСКИ И НЕГОВАТА МИНИСТЕРСКА „ДЕТСКА ГРАДИНКА“. За две ипол години тие го донесоа македонскиот народ како и државата до ќорсокак, до нејзино уништување, глумејќи лажен патриотизам. ГЛАВНА ВИНА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА СЕКОЈА ДРЖАВА Е НЕЈЗИНОТО АКТУЕЛНО РАКОВОДСТВО, А НЕ ВНАТРЕШНИТЕ И НАДВОРЕШНИТЕ НЕПРИЈАТЕЛИ. Затоа што, целта на сите непријатели е да ги уништат но државните институции мора да ги сотрат тие непријатели и тоа по секоја цена, а не да ги охрабрат со своето бездејствие и дури со соучество.

Трето – За изминатите 26 години се виде дека раководствата на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ прдат во исто предавничко грне во однос на народот и државата. И едните и другите се марионети на Вашингтон и Брисел, и едните и другите се во заедничка коалиција (Рамковен договор, Пржино 1 и 2) кога се потпишува капитулација на Македонија. И едните и другите се ортаци на албанските терористи, со кои прават заеднички влади.

Четврто – Не е најголемата трагедија дека елитите на СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ итн. се мафијашки и криминални. Затоа што, постојат албанска, италијанска, колумбиска, руска и др. мафии, но ниедна од нив не ја предава и уништува својата држава. Кај нас, не само што се краде без мерка, туку и уништувањето и предавништвото е без мерка. Кај нас политичарите крадат и уништуваат пожестоко, отколку во времето на османлиското владеење.

Петто – По изборите на 11 декември предавството на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ под диригенската палка на САД и ЕУ влезе во заклучна фаза:

1) Тиранската платформа беше објавена на Божик. СÈ ДО НЕУСПЕШНИТЕ ПРЕГОВОРИ ЗА ВЛАДА СО ДУИ, ВМРО-ДПМНЕ НЕ ЈА ОСУДИ. Не ја осуди, бидејќи делумно ја прифати, како и терористот Талат Џафери да биде  претседател на Собранието. Истиот тој амнестиран терорист од ВМРО-ДПМНЕ беше министер за одбрана во владата на Груевски. ВМРО-вски влади го донесоа Законот за двојазичност во Собранието.

2) Македонскиот народ во поголемиот дел си ја сака државата и повеќе од две децении партиите неможат да го зомбират, за тоа на протестите, од ВМРО-ДПМНЕ се подметнаа „лидери“. Тие во тој изминат период од 60 дена го водеа народот намерно како мечка низ цела Македонија за да му ја истрошат неговата енергија. Наместо веднаш со народот и со Претседателот, преку вонредна состојба да се расчисти со сепаратистите. Меѓувреме додека народот попусто Извикуваше за Унитарна Македонија, политичарите-предавници се договараа во Собранието. За на крај да смислат кукавички план како да го натепаат народот, да го обвинат во немири, да го преплашат за да го протуркаат пучот против државата.

а) Зошто итроманите Груевски и Ахмети не беа во Собранието? Тие секогаш се отсутни кога се реализира нивен претходен договор и многу разбирливо – секогаш се „невини“.

б) Зошто, кога по завршувањето на седницата во 18.00 часот пратениците на ВМРО-ДПМНЕ откако увидоа дека терористите ќе гласаат за Претседател не ги спречија, туку им се молеа како во црква, стоеја мирно и ја пееја македонската химна но, веднаш потоа ја слушаа и албанската химна, за на крајот едвам да бидат пропуштени малкумина граѓани од аспект ДА БИДЕ СОЗДАДЕНА ГУЖВА А ПОТОА НАРОДОД ДА БИДЕ ОБВИНЕТ?

в) Кога повеќемина влеговме во Собранието, пратениците веќе безбедно си се барикадирале, а полицијата почна да удира и да фрла шок-бомби врз НЕОРУЖЕНИТЕ ГРАЃАНИ. Како внатре така и надвор од Собранието. ЦЕЛТА ИМ БЕШЕ НАРОДОТ ДА БИДЕ НАТЕПАН, А ТЕРОРИСТИТЕ ДА БИДАТ ПРЕТСТАВЕНИ КАКО ХЕРОИ.

ЗАКЛУЧОК:

Прво, со последните случувања, раководството на ВМРО-ДПМНЕ и нивните пратеници ја изгубиа И ПОСЛЕДНАТА КАПКА ДОВЕРБА НА ВИСТИНСКИТЕ МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТИ. Вратениот постфактум од Виена Груевски (кој шета низ државите на ЕУ за да си ја спаси кожа)  направи споредбена квазипатриотска изјава во стилот: и така и вака. Демек, бирањето на Претседател било незаконско, ама и народот морало да се казни. ЗА НА КРАЈ ЦИНИЧНО ДА КАЖЕ ДЕКА НЕГОВАТА МОЌ И НА ПАРТИЈАТА БИЛА ОГРАНИЧЕНА. Значи да имаш поддршка од 450 000 луѓе и да владееш со државните институции било ограничена моќ. За такви „лидери“ народот вели: „На калпава ракета, космосот ја спречува“ ДОКОЛКУ ВМРО-ДПМНЕ Е ПРОТИВ ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА, ЗОШТО И СЕГА Е ВО КОАЛИЦИОНАТА ВЛАДА СО ДУИ, КОЈ Е ДЕЛ ОД ТАА ПЛАТФОРМА?

Второ, граѓаните кои влегоа во Собранието со голи раце да се борат ПРАКТИЧНО А НЕ СО ЗБОРОВИ ЗА ДРЖАВАТА, УТРЕ И ЗАДУТРЕ ВЕЌЕ ЌЕ ГО ПРАВАТ НА ДРУГ НАЧИН, СО ОРУЖЈЕ. ЗАШТО ТАА ДРЖАВА НЕ Е НИТУ НА ЗАЕВ, НИТУ НА ГРУЕВСКИ, А УШТЕ ПОМАЛКУ НА АЛБАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ И НА АМЕРИКАНСКИОТ И ЕВРОПСКИОТ ФАШИЗАМ. ТАА МАКЕДОНСКА ДРЖАВА Е СОЗДАНА СО МНОГУ КРВ И ЖРТВИ И СЕКОЈ ВИСТИНСКИ МАКЕДОНЕЦ ИМА ВО СВОЈАТА ФАМИЛИЈА БАРЕМ ЕДЕН УБИЕН ИЛИ УЧЕСНИК ВО БРОЈНИТЕ БОРБИ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ.

ПОЛИТИЧКИТЕ МОЧКОВЦИ ВО СОБРАНИЕТО МОРА ДА ЗНААТ ДЕКА СЕКОЈА ДРЖАВА ВО СВЕТОТ СЕ СОЗДАВА И СЕ БРАНИ СО ЖРТВИ, НО МОЖЕ ДА ЗГАСНЕ САМО ПРЕКУ ВОЈНА. ВЕЌЕ ПОВЕЌЕПАТИ СУМ КАЖАЛ, ВИСТИНСКАТА БОРБА ЗА МАКЕДОНИЈА – СЕГА ПОЧНУВА. ПОЧНУВА НА ИЛИНДЕНСКИ НАЧИН И ПРЕКУ НОВА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ХРАБРИ И ДОСТОИНСТВЕНИ ЖЕНИ И МАЖИ СО СИТЕ МОЖНИ СРЕДСТВА. ВО ТАА СВЕТА БОРБА, КАКО И ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА ЌЕ БАРАМЕ ПОДДРШКА ОД РУСИЈА И ДРУГИТЕ СЛОВЕНСКИ НАРОДИ. А ШИПТАРИТЕ НА БАЛКАНОТ ЌЕ ИМААТ МНОГУ ПОТЕШКА СУДБИНА ВО СПОРЕТБА СО БУГАРИТЕ ВО МИНАТИОТ ВЕК.