среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 42

Предизборна мисија на ПССЕ во Македонија за изборите на 5. јуни

psse

Поврзани вести

Делегација на Парламентарното Собрание на Советот на Европа (ПССЕ), предводена од Стефан Шенах (социјалист од Австрија)  престојува во Македонија во предизоборна мисија. Целта на посетта е да се направи проценка на предизборната кампања и политичката клима за предвремените парламентарни избори закажани за 5 јуни и воопшто за политичката криза во земјата.

Покрај Шенах од редовите на социјалистите и Гилeчи во делегацијата се наоѓаат уште пет други пратеници од сите политички групи на ПССЕ. Тие ќе имаат средби со претседатеот на Собранието и министерот за внатрешни работи на Република Македонија.

ПССЕ веќе имаше своја делегација во Македонија во рамките на пост-мониторинг дијлагот на Република Македонија со ПССЕ, од 15 до 18 февруари годинава.

Делегацијата на ПССЕ, за време на престојот во Македонија има предвидено средби со претставниците на политичките партии кои учествуваат во изборите, претседателот и членовите на ДИК, Јавниот обвинител, како и со членовите на дипломатскиот кор и претставниците на меѓународните организации, граѓанското општество и медиумите.

Најчитани вести