Македонија

Предизборната кампања и слоганот на СДСМ украдени од српска партија

Предизборната кампања и слоганот на СДСМ украдени од српска партија
Предизборната кампања и слоганот на СДСМ целосно се украдени од српsката партија Двери, објави телевизија „Сител“ во вестите во 19 часот.

Опозициската коалиција настапува под слоганот „За живот“, што е истиот слоган кој на претходните зибори го користеше радикално десничарската партија „Двери“ во Србија.

Од СДСМ не се потрудиле дури ни да ја сменат бојата, иако партијата традиционално користи сина боја, на овие избори излезе со црвена боја, идентична со онаа која ја користат “Двери“.

Доколку пак се погледне програмата на СДСМ и се спореди со онаа на „Двери“, внатре ќе се најдат буквално истите работи, што значи дека на Бихаќка не напишале програма, туку само направиле превод од српски.

Со ова, само се потврдуваа информациите дека СДСМ има ангажирано скапи продавачи на амгла од Србија, кои им ја водат кампањата, но истовремено учествуваа во организација на нередите преку т.н. „Шарена револуција“.

-Се работи за Иван Бендер, Милан Шчекиќ и уште еден познат естраден менаџер кои што важат за контроверзни лица во Србија, вплеткани во серија на корупциски скандали. Овој пат, продавачите на магла на Зоран Заев му продале кампања со ист слоган, целосно уркадени од српската партија, објави Сител.