понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Предлог за поголема флексибилност во студирањето

ohrid_univerzitet

Последни вести

Студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит, којшто се полага по завршување на втората студиска година, да имаат право да ги слушаат предметите предвидени во третата студиска година е предолгот на Нинослав Марина, ректорот на Универзитетот за информатички науки и технологии „Свети Апостол Павле“ Охрид .

Ова, како што се наведува во соопштението од Универзитетот, е во насока на подобрување на текстот на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за високото образование и со цел да им се овозможи на студентите поголема флексибилност во студирањето.

Предлогот на Универзитетот за информатички науки и технологии „Свети Апостол Павле“ Охрид го достави до Министерството за образование и наука на Република Македонија за натамошно разгледување и одлучување.

фото: mkd.mk

Најчитани вести