четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 19

Предновогодишни контроли на УЈП

ujp1asgasg

Последни вести

Предновогодишната потрошувачка го зголемува ризикот од неевидентирање на готовинскиот промет, токму затоа ги потсетуваме сите даночни обврзници на почитување на обврската за регистрирање на готовинскиот промет и за издавање на фискални сметки на потрошувачите.

УЈП редовно е присутна на терен, особено на местата со изразено зголемен промет во овој период – угостителските и објектите кои вршат малопродажба.

Во ноќните часови (меѓу 27 и 28 декемви), при редовно вршење контрола, УЈП утврди неправилност кај 7 угостителски објекти во Скопје, од вкупно 20 контролирани.

Поради нерегистрирањето на готовинските плаќања, за објектите е изречена времена забрана за вршење на дејност од 15 дена, а за даночните обврзници изречена е глоба во висина до 3250 евра во денарска противвредност.

Најчитани вести