Свет

Предупредување за цунами во Салвадор, Хондурас и Никарагва

Предупредување за цунами во Салвадор, Хондурас и Никарагва

Предупредување за „опасни бранови цунами“ во Салвадор, Хондурас и Никарагва биле издадени по земјотресот со интензитет од 7,4 степени според Рихтер во близина на Салвадор.

Тихоокеанскиот центар за предупредување за цунами, го определи како ризичен реонот во радиус од 300 километри од епицентарот на силниот потрес.

Жителите на крајбрежните реони беа посоветувани да се евакуираат.

Тихоокеанскиот центар за предупредување за цунами, го определи како ризичен реонот во радиус од 300 километри од епицентарот на силниот потрес.

Жителите на крајбрежните реони беа посоветувани да се евакуираат.

Тихоокеанскиот центар за предупредување за цунами, го определи како ризичен реонот во радиус од 300 километри од епицентарот на силниот потрес.

Жителите на крајбрежните реони беа посоветувани да се евакуираат.