Македонија

Предводниците на СДСМ и нивните мегафони поврзани со афери и скандалозни изјави

Предводниците на СДСМ и нивните мегафони поврзани со афери и скандалозни изјави

Главните лица на кои се потпира СДСМ и кои ја предводат опозициската партија се длабоко поврзани со афери и изјави кои го рушат кредибилитетот и ја компромитираат државата, објави Курир.

Лидерот на СДСМ Зоран Заев многупати досега покажа флексибилен став. Граѓаните ги паметат неговите изјави во кои тој вели дека треба да се свитка кичмата, дека ќе јаде живи луѓе и дека сите ќе ги брка од работа.

-Почитувани социјалдемократи, ако ве прашаат што со пренатрупаната државна администрација од ВМРО-ДПМНЕ, да им кажете дека Заев беше во Валандово и рече дека ќе ги бркаме од работа. Тие тоа треба да го знаат. Свесни сме дека ако сакаме да бидеме на власт, треба да влеземе тимски, од хигиеничар до министер во секој ресор во државата и така имаме намера да ја водиме Македонија, рече Заев на партиската трибина во Валандово во 2010 година, на која ја даде и изјавата по која јавноста многу добро го памети, дека „живи луѓе има да јадеме кога ќе се вратиме на власт“.

Zaev---500_thumb_medium380_0

Не помалку скандалозни се и изјавите на вториот човек на СДСМ, Радмила Шекеринска која гарантираше за шест месеци влез во НАТО и ЕУ, но не кажа по која цена тоа ќе го направи. Тука е и милионскиот бизнис со ЕВН, за кој потпретседателката на СДСМ изјавуваше дека е бонбона бизнис.
И Љубомир Фрчковски кој е еден од предводниците на опозицијата порача дека нема ништо спорно во тоа Албанец да биде поставен за премиер на Република Македонија. Ваквата теза денес ја пласира и повторува и опозицискиот Фокус, кој воедно додава дека Албанец треба да биде именуван и за директор на МРТ.


Граѓаните го паметат и ставот на Фрчковски кој истакна дека со француски клуч ќе ги спомениците од проектот „Скопје 2014“.

frckovski-500

Скандалозните изјави се пресликуваат и важат и за медиумските перјаници на опозицијата каде главната улога ја имаат оние кои се финансираат од СОРОС, а воедно поддршка добиваат и од невладините организации за кои од касата на истата фондација се одвојуваат средства. Овие лица неколку пати досега јасвно повикуваа на линч и покажуваа жесток говор на омраза.

politiko500

Ваквите скандалозни изјави и аферите со кои се поврзани преводниците на опозицијата се само дел од понудата на СДСМ.