сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 23

Преговорите за Кипар следниот месец влегуваат во нова фаза

Лидерите на кипарските Грци и Турци ќе разговараат за размена на територии за време на еднонеделните консултации во туристичкиот центар Монт Пелерин.

133408437

Последни вести

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки-мун ќе започне нова фаза од мировните преговори меѓу лидерите на етнички поделениот Кипар на 7 ноември во Швајцарија, соопшти денеска Светската организација.

– Тоа е критична пресвртница во мировниот процес, изјави специјалниот пратеник на ОН за Кипар, Еспен Барт Ејде.

Лидерите на кипарските Грци и Турци ќе разговараат за размена на територии за време на еднонеделните консултации во туристичкиот центар Монт Пелерин.

– Средбата ќе биде посветена на територијалните спорови, како и останатите нерешени прашања, истакна Ејде.

Најчитани вести