Балкан

Прекин во железничкиот сообраќај кон Грција

Прекин во железничкиот сообраќај кон Грција

Протестите против приватизацијата на железниците во Грција, кои почнаа на 14 април  и понатаму траат.

Штрајковите ги организира грчкиот оператор ТРЕНОСЕ, а застојот во железничкиот сообраќај во Грција се очекува да продолжи до понеделник.

Поради штрајковите, компанијата ТРЕНОСЕ откажа многу од возните дестинации.