Македонија

Поради одрон прекин во железничкиот сообраќај

Поради одрон прекин во железничкиот сообраќај

Поради одрон во прекин е железничкиот сообраќај на пругата Велес – Битола – Велес.

Одрон има на пругата меѓу Мартолци и Стари Град. Како што соопшти вечерва МЖ Транспорт АД – Скопје, прекинот ќе трае до расчистување на одронот.