понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Прекинат австрискиот железнички сообраќај кај граничниот премин со Словенија

Железничкиот сообраќај е во прекин откако австриската полиција денеска ја острани пречката на локацијата за собирање на мигранти на преминот Спиелфелд, за да го намали притисокот поради пренаселеноста на бегалскиот центар, што би можело да доведе до насилство.

Прекинат австрискиот железнички сообраќај кај граничниот премин со Словенија

Прекинат австрискиот железнички сообраќај кај граничниот премин со Словенија

Поврзани вести

Австриската државна железничка компанија го прекина железничкиот собраќај во близина на главниот граничен премин со Словенија за да не ги доведе во опасност мигрантите во близина на пругата.

Железничкиот сообраќај е во прекин откако австриската полиција денеска ја острани пречката на локацијата за собирање на мигранти на преминот Спиелфелд, за да го намали притисокот поради пренаселеноста на бегалскиот центар, што би можело да доведе до насилство.

Полицијата тврди дека повеќе од 3.000 мигранти останале групирани во близина на колективниот ценар, а стотици се упатиле кон Грац.

Најчитани вести