Балкан

Прекината блокадата на мостовите во Обреновац

Прекината блокадата на мостовите во Обреновац

Жителите на Обреновац кои се незадоволни од распределбата на хуманитарната помош поплавите кои ги преживеаа ги блокираа мостовите на Сава и Колубар. По разговорите со градоначлникот на општината Мирослав Чучковиќ, тие се повлекле од протестот и ја прекинале блокадата на мостовите.

„Ги убедував дека поркај средствата кои ги дава Владата за обнова на домаќинствата, потребно е да се бориме и да добиеме дополнителни средства за обнова“, вели Чучковиќ за Танјуг.