четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 55

Преку „Македонија вработува“ досега ангажирани 4.535 лица

Вкупно 4.535 лица се ангажирани преку проектот „Македонија вработува“ за три ипол месеци, изјави министерот за труд и социјална политика Диме Спасов при денешната посета на приватната компанија „Дока текстил“.

makedonija-vrabotuva-1

Поврзани вести

Вкупно 4.535 лица се ангажирани преку проектот „Македонија вработува“ за три ипол месеци, изјави министерот за труд и социјална политика Диме Спасов при денешната посета на приватната компанија „Дока текстил“ од Валандово која ги има искористено поволностите од проектот, пренесе МИА.

Спасов оцени дека компанијата е успешен и позитивен пример на македонска компанија која изминатите години ги користи поволностите што се нудат преку мерките за вработување.

Оваа компанија со годините се повеќе и повеќе се развива и го зголемува бројот на вработувања. Околу 10 проценти од вработените се ангажирани преку мерките за вработување што ги нуди Министерството за труд и социјална политика и Агенцијата за вработување на Република Македонија, односно околу 40 лица се вработени само преку „Македонија вработува“, што е уште еден показател за успешноста на мерките. Ги повикувам сите приватни компании да го следат овој пример, да помогнат во развојот на нашата држава преку напредокот на нивните компании и создавањето и отворањето нови работни места, рече Спасов.

Сопственикот на „Дока Текстил”, Тони Пандев изрази задоволство од проектот „Македонија вработува” оценувајќи го како позитивен и за компаниите и за невработените.

Најчитани вести