Магазин

Преку оглас го бара човекот од кој останала бремена

Преку оглас го бара човекот од кој останала бремена

Некои луѓе огласите ги користат за нешто да купат или да го продадат тоа што повеќе не им треба. Но не и на Бјанка Фази. Таа преку оглас на интернет на страницата Gum Tree одлучи да го најде човекот со кого останала бремена.

Станувало збор за авантура за една ноќ, а Бјанка ја изненади веста  дека е бремена, затоа што лекарите и рекле дека поради синдормот на полицистички јајници тешко ќе може да забремени.

Се што знае за таткото на детето е дека се вика Џереми и дека е од предградие на австралискиот град Перт. Се обидувала да го пронајде во текот на бременоста, но безуспешно, пишува Метро.

Сега, два месеци по породувањето таа продолжи со барање и на социјалните мрежи. Таа вели дека се сретнува со многу предрасуди и луѓе кои ја нарекуваат лоша мајка. Најмногу ја болат коментарите од оние кои сугерираат дека требала да абортира.

– Општестството и понатаму не сака жени кои одлучуваат да го задржат детето надвор од врската, рече младата мајка.