Магазин

Премиера на „Будење на пролетта“

Премиера на „Будење на пролетта“
Премиера на „Будење на пролетта“

Премиера на претставата „Будење на пролетта“ на „Интимен театар“ од Битола ќе се одржи на 28 декември, во 20 часот, a по втор пат ќе се игра на 30 декември (среда) во 21 часот. Претставата е работена по текстови од Франк Ведекинд и документарни материјали.

Режисерката на претставата, Софија Ристевска за првпат глуми во своја претстава. Покрај неа играат Здравко Стојмиров и Стефанија Милевска.